Met nootropica scoor je tijdens de examens!

Voel je het angstzweet al uitbreken bij de examens die binnenkort voor de deur staan? Niet nodig, want nootropica kunnen je hersenen een boost geven en optimaal laten functioneren. Nog nooit van nootropica gehoord? We duiken er met plezier wat dieper in en leggen je uit, hoe deze stoffen jou helpen focussen, concentreren en de angst wegnemen. Laat die examens maar komen!

Stress door vermoeidheid

Studeren zorgt voor vermoeidheid, zeker als je geregeld een nachtje doorgaat. Vermoeidheid zorgt voor stress, wat dan weer tot gevolg heeft dat je minder helder denkt en je resultaten erop achteruit gaan. Dramatisch in de examenperiode natuurlijk. Natuurlijk zijn er wel wat lapmiddeltjes voorhanden, maar geen enkel dat zo wetenschappelijk onderbouwd is als de werking van nootropica.

Wat zijn nootropica?

Het woord is een samenstelling van de 2 Griekse woorden nous (geest) en tropein (buigen). Letterlijk dus een ‘verandering van de geest’. Nootropica stimuleren de activiteit van één of meerdere neurotransmitters waardoor ze verschillende positieve effecten uitoefenen op de hersenfuncties. Ze vallen onder te delen in categorieën, maar tijdens de examens zijn de focus nootropica het meest aangewezen. Deze specifieke focus nootropica stimuleren glutamaat en acetylcholine die op hun beurt instaan in voor goede mentale prestaties op vlak van concentratie, het vermogen om bij te leren en het geheugen. Een goede werking van glutamaat en acetylcholine, naast GABA, is noodzakelijk om stress op te vangen en optimaal te kunnen presteren. Dit is mogelijk door supplementen met focus nootropica in te nemen.

Gedaan met afleiding

In de blok en de examenperiode verbruiken de hersenen een heleboel energie, maar daar weten de actieve stoffen in de focus nootropica wel raad mee. Terwijl acetyl-L-carnitine zorgt voor een optimale aanvoer en verbruik van energie, verdrijft het de vermoeidheid en beschermt het de hersenen en het geheugen. Aangevuld met Bacopa monnieri, ook wel ‘Alzheimerplantje’ genoemd, dat het geheugen stimuleert en cafeïne en L-theanine, die samen de concentratie verhogen, heb je de ideale cocktail in handen om de examenperiodes vol goede moed aan te vatten en succesvol door te komen. Doe daar nog magnesium en vitaminen B complex bij voor minder stress en je brein functioneert simpelweg optimaal en je focus ligt een stuk hoger!

Nog enkele algemene tips

Uiteraard kunnen focus nootropica bijdragen aan je resultaten, maar we geven je met plezier nog enkele andere nuttige tips mee :

  • Neem voldoende nachtrust
  • Ontspan af en toe en probeer te sporten
  • Eet regelmatig groenten en fruit
  • Eet voldoende eiwitten en beperk de snelle suikers

 

Meer weten over de nootropica van MY®HEALTH?

Met de 6-in-1 formule van MY®FOCUS ben je perfect gewapend voor de examenperiode. Het verbetert in geen tijd uw mentale prestaties en de 6 actieve elementen laten je brein op topniveau functioneren. Net wat je nodig hebt tijdens de examenperiodes. De innovatieve nutraceuticals van MY®HEALTH zijn stuk voor stuk wetenschappelijk onderbouwd.

MY®FOCUS is verkrijgbaar bij de apotheker in verpakkingen van 30 en 90 tabs, vraag ernaar!

 

Meer lezen…

Deel dit bericht met je vrienden

Andere Research blog berichten