Sporebiotica, dé oplossing voor maag- en darmklachten

Kamp je regelmatig met spijsverteringsproblemen, zure oprispingen of andere darm- of maag klachten? Dan kunnen sporebiotica ongetwijfeld ook voor voor jou een oplossing betekenen. De heilzame invloed is ondertussen al ruim wetenschappelijk onderbouwd en heel wat mensen zweren erbij. Het evenwicht in de darmflora herstellen is cruciaal, en net daar spelen sporebiotica hun rol!

Geef slechte bacteriën geen kans

Een verstoorde darmflora wordt in medische termen ‘dysbiose’ genoemd. Dit is vaak het gevolg van een overgroei aan slechte bacteriën, schimmels en gisten. Hoe je het ontstaan kunt voorkomen? Door goede bacteriën in te nemen die dit neutraliseren, de probiotica. En beter nog met de nieuwste generatie, de sporebiotica.

De revolutionaire nieuwe aanpak van sporebiotica

Hoewel sporebiotica in onze contreien een relatief nieuw begrip is, zijn ze er bijvoorbeeld in de Verenigde Staten al veel langer mee aan de slag. Sporebiotica hebben een antimicrobiële en ontstekingswerende werking en zijn dan ook uitstekend geschikt om maag- en darmklachten te bestrijden. Ze bevorderen een vlotte vertering en geven dysbiose geen kans. Belangrijk om weten is dat sporebiotica niet de symptomen bestrijden, maar de oorzaak bij de wortels aanpakt. Door sporebiotica met spijsverteringsenzymen en plantenextracten te combineren worden de beste resultaten bereikt en net die elementen kun je in het gamma van MY® HEALTH vinden. Zowel voor maagklachten, darmklachten en acute diarree zijn er oplossingen met sporebiotica voorhanden.

De unieke eigenschappen van sporebiotica

Wat sporebiotica zo uniek maakt? Wel, ze hebben de unieke eigenschap om sporen te vormen die zichzelf beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf zoals hoge temperaturen, maagzuur en galzouten. Sporebiotica beschikken over een enorme weerstand, waardoor negatieve invloeden geen kans krijgen. Wanneer ze terug gunstige omstandigheden waarnemen zoals in de dunne darm, ontpoppen ze zich in een mum van tijd tot actieve goedaardige bacteriën, die zich razendsnel vermenigvuldigen. Vergelijk het gerust met een leger aan goedaardige bacteriën, die klaar zijn om de slechte bacteriën, virussen en schimmels aan te vallen.

Die hoge bescherming tegen negatieve invloeden zorgt er trouwens voor dat sporebiotica veel efficiënter zijn dan andere probiotica, waarvan meestal maar een klein gedeelte actief werkt. Ze zorgen dus voor een maximaal positief effect op de spijsvertering.

De 3 unieke voordelen van sporebiotica voor de spijsvertering

  • De eiwitten in sporebiotica bestrijden de slechte bacteriën en dit langdurig en erg stabiel.
  • Ze zijn een uitstekende bron van spijsverteringsenzymen. Deze zorgen voor goede vertering en verminderen de kans op maagklachten.
  • Sporebiotica maken ook een heleboel vitamine B2, B6, B12 en K2 aan.

Sporebiotica hebben overduidelijk een gunstige werking, maar we geven met plezier nog een aantal extra tips mee om maag- en darmklachten te voorkomen:

  • Beperk de inname van alcohol en suiker.
  • Verminder de inname van snelle koolhydraten (brood, pasta, …) en verhoog deze van trage koolhydraten uit groente (bloemkool, broccoli,…).
  • Zorg voor voldoende beweging.
  • Kauw langzaam en grondig. Drink geen water een half uur voor tot een half uur na de maaltijd.
  • Vermijd frisdrank en drink 2 liter water per dag.
  • Roken heeft ook een schadelijke invloed op de darmen.

De sporebiotica van MY®HEALTH

Bij MY®HEALTH geloven we sterk in sporebiotica. Dit resulteerde onder andere in ons MY® DIGEST en MY® FLORA productengamma. Deze zijn momenteel verkrijgbaar bij de apotheek, die je er graag meer over vertelt. De unieke formules zorgen voor een totaalaanpak voor al je maag- en darmklachten en voorkomen toekomstige klachten.

 

Meer lezen…

Deel dit bericht met je vrienden

Andere Research blog berichten