Depressie ontstaat in het hoofd èn in de darmen

Neem contact op

Krachtige, natuurlijk antidepressiva
Vermindert stress en verhoogt gelukshormoon
Werkt op de oorzaak van depressie

Onze gemoedsgesteldheid wordt grotendeels bepaald door het evenwicht in de productie van neurotransmitters in de hersenen, maar ook in de darmen. Vooral de gelukshormonen serotonine en dopamine zijn belangrijk voor ons mentale welzijn. Indien hun productie verstoord wordt, bijvoorbeeld door langdurige chronische stress, kan men last krijgen van psychische klachten zoals angst, lusteloosheid en neerslachtigheid of depressie. Aangezien meer dan 90 % van de serotonine in onze darmen geproduceerd wordt, is de darmflora ook een sterk bepalende factor voor onze gemoedsgesteldheid. Om depressie grondig aan te pakken is het dus belangrijk om de productie van serotonine en dopamine te optimaliseren én de darmflora te ondersteunen door middel van natuurlijke antidepressiva.

Meer info over onze producten

Bel ons op + 32 11 25 43 16

Lichaamseigen stoffen, bacteriën en plantenextracten als natuurlijke antidepressiva

S-adenosyl-methionine of SAMe is een lichaamseigen stof die de productie van de stemmingsbepalende neurotransmitters serotonine en dopamine ondersteunt. SAMe is uitgebreid onderzocht in talrijke klinische studies naar depressie met uitstekende resultaten. Het natuurlijke SAMe kan apart gebruikt worden of als aanvulling bij klassieke antidepressiva en heeft geen bijwerkingen. Sporebiotica zijn een nieuwe generatie sporevormende probiotica die bijdragen aan een gebalanceerde darmflora. Zodoende zorgen ze voor een optimale productie van neurotransmitters in de darmen en hebben ze een klinisch bewezen werking als supplementen tegen depressie. Ashwagandha of Indische ginseng verlaagt de cortisolproductie en zorgt voor een hogere stressbestendigheid. Passiebloem werkt kalmerend en rustgevend, en vermindert angstigheid en stress. Deze natuurlijke bestanddelen lenen zich daardoor als supplementen tegen depressie.

Ontdek de voordelen van onze natuurlijke supplementen tegen depressie

SAMe, sporebiotica, ashwagandha en passiebloem kunnen gebruikt worden als natuurlijke antidepressiva. Deze natuurlijke ingrediënten kunnen dienen als supplementen tegen depressie aangezien ze de productie van neurotransmitters in de hersenen en darmen ondersteunen en ons lichaam tegen de gevolgen van chronische stress beschermen. Stel al uw mogelijke vragen aan ons via het online contactformulier.

LaboImage