fbpx

MY®HEALTH partner in uniek HEALTHY AGING project 

Gezond oud worden willen we toch allemaal? Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Ook bij MY®HEALTH dragen we ons steentje bij. Samen met een aantal universiteiten onderzoeken we daarom hoe we de veroudering van het immuunsysteem kunnen aanpakken.

De stijgende levensverwachting: een uitdaging

We mogen met zijn allen dan wel steeds ouder worden, dit betekent niet noodzakelijk dat we ook langer gezond blijven. Ouder worden brengt ook vaak chronische ziekten als reuma, astma, cardiovasculaire aandoeningen en ga zo maar door, met zich mee. Een verkeerd functionerend immuunsysteem blijkt hier vaak de oorzaak van en net daar wil MY®HEALTH wat aan doen.

Samen met de Universiteit Hasselt, Université de Liège, het Maastrichts Universitair Medisch Centrum en Universitätsklinikum Aachen werden de handen in elkaar geslagen. Dit in het kader van het Interreg-project ‘Healthy Aging’ met de steun van o.a. de Europese Unie.

Concreet, wat houdt het project in?

Prof dr. Veerle Somers (BIOMED): “We zullen bij grote groepen patiënten onderzoeken of nieuwe dan wel bestaande biomerkers (stoffen in het bloed die de aanwezigheid van ziekten verraden en/of aankondigen) kunnen helpen bij de detectie van de veroudering van het immuunstelsel.”

De meest geschikte biomerkers zullen dan ‘gebruikt’ worden bij de ontwikkeling van biosensoren – voor een snelle en accurate diagnose van immuunveroudering bij de (ouder wordende) patiënt.

banner-healthy-aging_my-health

Voedingssupplementen op maat

Het aspect waar MY®HEALTH een rol in kan spelen? Waar patiënten nu vaak nog generalistische voedingssupplementen zoals multi-vitaminen krijgen, bekijken we de mogelijkheden om meer op maat te gaan werken. Naast de klassieke geneeskunde worden er dus ook ingezet op doelgerichte immuuntherapie en voedingssupplementen die specifiek de immuunveroudering kunnen afremmen.

Meer over dit onderzoek kun je via deze link vinden. Bekijk geregeld onze website om op de hoogte te blijven over onze vorderingen!

Deel dit bericht met je vrienden

Andere Research blog berichten